Hírek
A gyerekek zenei tanítására gyűltek a felajánlások a borárverésen

kep3

Több mint ötmillió forint gyűlt össze a Budavári Borfesztivál záró rendezvényeként megtartott jótékonysági borárverésen. Az idén 16. alkalommal megrendezett esemény bevételét hagyományosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy kiemelt programjára ajánlják fel a szervezők, ezúttal a monori romatelepen zajló Szimfónia programba bekapcsolódott hetven gyermek zenei tanulmányainak támogatására fordítják az árverésen befolyt összeget.


A borfesztivál eseményeit szervező Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft. megkeresésére számos hazai borászat jelentkezett, hogy díjnyertes boraikat, különleges termékeiket, vagy kereskedelmi forgalomban már nem kapható ritkaságait karitatív célra felajánlja. A csütörtök este az MTA Budavári Szalonjában megtartott árverésen összesen negyvenöt tétel került kalapács alá, a teljes bevétel 5 millió 115 ezer forint volt.


A támogatással ebben az évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Symphonia Alapítvánnyal közösen indított zenei programjában résztvevő gyerekek esélyeit szeretnék növelni. A monori romatelepen egy éve indult kísérlet a nyomorban élő gyerekek felemelésére kifejlesztett venezuelai módszer, az El Sistema magyarországi adaptációja. A Szimfónia Program nem a tehetséggondozásról, hanem az esélyteremtésről szól. A zenekarba kerüléshez nem szükséges biztos hangszeres tudás. A közös zenélés során a gyerekek megtanulnak feladataikra összpontosítani, közösségi élményekkel gazdagodnak, és átélik a közös zenélés és a siker élményét. Az ötszáz lakosú monori telepen az első évben hetven gyerek kezdett zenét tanulni. A nagyobbak ma már több tucat dalt el tudnak játszani, és közben az iskolai teljesítményük is számottevően javult.


A most kezdődött tanévben az ország számos pontján, tizenöt újabb helyszínen indult útjára a Szimfónia program.


(Forrás: http://www.maltai.hu/?action=new&newid=1552)

 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

mail szimfonia@maltai.hu

mobile+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Symphonia Alapítvány

Budapest, 1112 Ördögorom utca 12.

mail symphonia@symphonia.hu

mobile+36 20 669 3753

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Magyar Máltai Szeretetszolgálat © Minden jog fenntartva.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

szimfonia@maltai.hu

+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Jogi nyilatkozat